Kursa Gitmeden Besyo Kazanılabilir mi ?

Türkiye de bazı bölgelerde gerek konum itibari ile gerekse de olanaksızlıktan dolayı besyo kursunun bulunmadığı ya da maddi imkansızlıktan dolayı bu tür kurslara gidemeyen besyo adaylarının aklındaki en önemli sorulardan birisi de '' Kursa Gitmeden Besyo Kazanılabilir mi ? ''dir.

Besyo kursuna gitmeden beden eğitimi ve spor yüksekokulu kazanabilirsiniz fakat bu oran okuldan okula değişiklik gösterse de bir hayli düşük bir orana sahiptir. Bunun nedeni ise karşınızdaki adaylar aylarca aynı parkuru tekrar tekrar çalışarak hem hız hem de koordinasyon kazanmış olacaklar ve bu da onlara parkur ile alan üniversitelerde avantaj sağlayacaktır. Örneğin 2015 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna 6162 erkek öğrenci başvuru da bulunmuş ve yapılan en iyi ilk 400 derece değerlendirmeye alınmıştır.Belirtmek istediğim husus evet okulu kazanabilirsiniz fakat karşınızda aylarca o parkura çalışmış insanlar olacaktır eğer kursa gidebilme imkanınız varsa gitmenizi tavsiye ederim.

Branş Sınavı ile Alım Yapan Okulları Kursa Gitmeden Kazanabilir miyim ?

Kursa gitmeden branş sınavı ile alım yapan okullara girmenin koordinasyon parkuru ile alım yapan okullara göre oranla daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Bunun sebebi ise parkur sınavında hız gerekli iken branş sınavınız da ilk olarak kendiniz ile yarışırsınız. Branşınıza güveniyorsanız ve besyo kursuna gitme imkanınız yoksa branş sınavı ile öğrenci alımı yapan okulları tavsiye ederim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar