Manisa Alaşehir Ulaştırma Eğitim Alayı Bedelli Askerlik Nasıldır ?

 


Selamlar değerli arkadaşlar bugün sizlere manisa Alaşehir ulaştırma eğitim alay Komutanlığında gerçekleşen acemi birlik ya da bedelli askerlik konusu hakkında bilgi vereceğiz. Öncelikle bu birliğe Manisa otogarından direk otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Birliğinize ulaştıktan sonra kapıda sizleri karşılayıp Xray cihazıyla üzeriniz ve çantanız aranmaktadır sizlerden askersel almanız istenmektedir daha sonrasında kıyafet ve kişisel bakım ürünleriniz dağıtılmaktadır. Askerlikte yanınızda çok fazla nakit paraya ihtiyaç duymayacaksınız bundan dolayı bu birlikte yanınızda kart olmasını öneririz.

Gün içerisinde öğleden önce öğleden sonra olmak üzere iki eğitim zamanınız söz konusu olacaktır. İlki sabah 08:00 ile 12:00 saatleri arasında diğeri ise 14:00 ile 17:30 saatleri arasında olacaktır bu saatleri dışında kalan zamanise dinlenme ve yemek için kullanılmaktadır. Her bölümün haftada iki gün duş alma imkanı vardır aynı zamanda sabah beş ile yedi saatleri arasında ihtiyaç duşları alınmaktadır. Bu eğitimler temel eğitim, silah eğitimi, yemin törenine hazırlık şeklinde yapılmaktadır. Birlik içerisinde tatlı poğça pide döner gibi şeyler yiyebileceğiniz yerler vardır aynı zamanda eksik malzemelerinizi alabileceğiniz askeri ürün satan bir yer da vardır. Sigara yapanların yanlarında stok şekilde sigara götürmelerine tavsiye ederiz. İlk içtima da bir adet sivil eşya sorumlusu ve aynı zamanda telefonları şarj edecek kişi seçilmektedir. Sizlere iki adet aşı yapılmaktadır bunlar menenjit ve Tetanozdur. Umarım sizlere yardımcı olabilmişizdir. Hayırlı teskereler. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar