Besyo Ne demektir ? Besyo Nedir ?

Besyo ''Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'' tanımının kısaltılmış halidir. İngilizce de '' Physical education college sports '' olarak adlandırılmaktadır.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 4 yıllık bir bölümdür. Türkiye de bir çok devlet ve özel okullar da bulunmakta olan besyo bölümünün dört ana alt dalı vardır bu bölümler ;
Beden Eğitimi Öğretmenliği ( teaching )
Antrenörlük ( coaching )
Spor Yöneticiliği ( sports management )
Rekreasyon ( recreation ) 'dır.

İlk olarak beden eğitimi öğretmenliği bölümünden bahsedecek olursak okulu bu bölümde okuyup mezun olan insanlar kpss ile atandıktan sonra devlet okullarında öğretmenlik yapabilecekleri gibi atanmadan da özel okullarda çalışabilirler.

Antrenörlük bölümü mezunu arkadaşlar bilindiği üzere herhangi bir alanda hocalık yapabilirler ve formasyon alırlarsa öğretmenlik yapabilirler.
 Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerini de okuyan bireyler kendi alanlarında yine uzmanlaşıp ayrıca formasyonda alarak öğretmenlik yapabilirler bu konu hakkında ilerleyen yazılarımızda tüm bölümlerin iş imkanlarını da sizlere ulaştırmaya çalışacağız.

Yukarı da belirttiğimiz tüm beden eğitimi ve spor yüksekokulu okuyan arkadaşların tamamı 4 yıl boyunca eğitim almaktadır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar