Besyo Halk Oyunları Branş Sınavı

İlk bahsedildiğinde halk oyunları daha çok müziğe hitap ediyorsa olsa da halk oyunlarını branş sınavı olarak nitelendiren bazı okullar vardır.
Bazı Besyo hazırlık kursu hocalarının gereksiz gördüğü ve besyo değilde müzik bölümüne hitap etmesi gerektiği düşünülen halk oyunları branşı Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda da branş sınavı olarak yapılmaktadır.
Adayların branş sınavı tercihleri yaparken halk oyunlarını işaretlemeleri sonucunda bu branştan sınava tabi tutulurlar. Halk oyunları branş sınavında adayların ana ve yan dal oyunlarını oynamaları ( zeybek, horon, halay, çifte telli, zeybek ve bar gibi ) istenmektedir. Ayrıca hocaların elleri ile çıkardıkları ses ritmini adaylarında çıkarmasını istemesinin yanında videoda gösterilen oyun türünün de oynanmasını isteyebilirler.

Halk Oyunları ve Diğer Branşların Sınava Etki Farkı Var Mı ?

Halk oyunları sınavı ile diğer futbol, basketbol, voleybol ya da boks gibi hiç bir bölümün birbirinden farkı bulunmamaktadır. Halk oyunlarında branş sınavında 60 alan aday ile güreş branş sınavında 60 puan alan aday aynı kategoride değerlendirilmektedirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar