Besyo da Ygs Puanının Önemi

Öncelikle 2016 yılı Yüksek öğretime geçiş sınavına 2 haftalık bir süre olması nedeniyle sizlere bu yazıyı yazma gereği duyuyorum.
Arkadaşlar besyo da sınavlara girmeden önce ygs'den alacağınız en yüksek puanı almak her zaman hedefiniz olsun bunu söylememenin iki farklı nedeni var ilki her üniversite kendi puan barajını belirlediği için siz ne kadar yüksek puan alırsanız o kadar çok okulun sınavına girmeye hak kazanırsınız. Bir diğer neden ise ygs'nin başlangıç puanına olan etkisidir. Başlangıç puanınız ne kadar yüksek olursa diğer adaylar ile aranızda o kadar fark oluşur ve size avantaj sağlar.
Örneğin X öğrencisinin ygs puanı 250 olsun Y öğrencisinin ise 180 olduğunu düşünürsek Ygs puanının başlangıç puanına eksini X öğrencisi için 55 iken Y öğrencisi için 39.6'dır.
Başlangıç puanı ise sizin parkur ya da özel yetenek sınavına girmeden Ygs ve Aobp'nınızın çarpı ile elde edilir. Ygs puanınızı çarpı 0.22 ygs puanınızın başlangıca etkisidir.
Ağırlıklı orta öğretim puanı da ygs puanınızın yarısı kadar önemli ve etkilidir ona da bir örnek vermemiz gerekirse 400 obp ile liseden mezun olan adayın başlangıç puanına aobp'nının etkisi 44 puanken 250  aobp ile mezun olan adaya etkisi ise 27.5 puandır. Özellikle ygs puanı düşük olan adayların ortaöğretim başarı puanların 400 civarı olursa biraz da olsa ygs puanlarının düşük olmalarını bu yolla kapatabilirler.
Başlangıç puanına ağırlıklı orta öğretim puanınızın etkisini öğrenmek için aobp'nınızı 0,11 ile çarpmanız gerekmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar