Besyo da 2. Öğretim Kalktı Mı ?

Yükseköğretim Kurumunun 2. öğretim kalktı sözleri üzerine bir çok besyo adayı beden eğitimi spor yüksekokullarının yarısını oluşturan 2. öğretimlerin kalkıp kalkmadığını merak etmektedir.
Konuya açıklık getirmemiz gerekirse 2. öğretim bölümleri sadece bölüm derslerinde kaldırıldı yani beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünde 2. öğretim kalkmış olmuştur ancak zaten beden eğitimi öğretmenliği bölümünde 2. öğretim olmadığından dolayı besyo'yu etkileyen bir durum söz konusu değildir.
Antrenörlük, Spor yöneticiliği, Rekreasyon bölümlerine isteyen üniversiteler 2. öğretim bölümlerine öğrenci alımı yapabilirler...

2. Öğretim ile Normal Öğretim Farkı Nedir ?

2. öğretim bölümünün normal öğretimlerden iki farkı vardır. Bunlardan biri harç ücreti diğeri ise derslerinin genellikle akşam olmasıdır.
2. öğretime kayıt yapan adaylar 4 yıllık bir bölüme yani besyodan herhangi bir bölüme kayıt yaptırırsa dönem başına 577.50 lira ücreti bankaya yatırmaları gerekmektedir. Derslerini normal öğretim ile aynı olmakla beraber bunun dışında hiç bir fark bulunmamaktadır...


Yorum Gönder

0 Yorumlar