2016 Yılında Sınav Sistemi Değişebilecek Okullar Besyo

2016 Yılında daha önceden de olduğu gibi bazı üniversiteler Beden eğitimi ve spor yüksekokullarına yetenek sınavlarında farklılık yaparak öğrenci almaları söz konusudur. Alınan bazı duyumlar neticesinde yetenek sınavı şeklinin değişebileceği üniversiteleri sizler için derlemeye çalıştık.

1. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi : Samsun üniversitesi 2015 yılında en fazla başvuru yapılan okullardan birisi olmakla beraber koordinasyo
n parkuru ile öğrenci alımı yapmaktaydı.
On dokuz mayıs besyonun bu yıl koordinasyon sınavının yanında branş sınavı da yapması beklenmektedir.

2. Düzce Üniversitesi : Düzce üniversitesi geçtiğimiz yıl antrenörlük bölümüne sporcu özgeçmişi ile alım yapmıştı 2016 yılında itibaren öğretmenlik bölümüne de sporcu öz geçmişi ile alım yapacağı varsayılmaktadır.

3. İzmir Ege Üniversite : 2015 yılında klavuz açıklanan basketbol branş sınavında değişiklik olabilir.

4. Karabük Üniversitesi : Yıllardır adayları yalnızca parkur ile seçen karabük besyo 2016 yılında itibaren bunu yalnızca branş sınavına çevirebilir.

5. Kocaeli Üniversitesi ; Kocaeli besyo geçmiş yıllarda yüzme sınavını ön eleme olarak bunun yanında da koordinasyon sınavı yaparak öğrenci seçimi yapmaktadır. Ancak bu yıl sporcu öz geçmişi, ygs ve obp ile alım yapabilir..

Yukarı da bilgiler kesin olmamakla birlikte olması muhtemel üniversitelerdir...

Yorum Gönder

0 Yorumlar