Besyo Kazanmak Çok Mu Zor ?

Besyo özellikle son yıllar da popüler olarak en çok rahabet gören bir bölüm olmaya başladı. Özellikle özel yetenek sınavlarına başvuru sayısı son 4-5 yılla karşılaştırılacak olursa %300 artışa kadar artış olduğu gayet açıktır. Örneğin bir okul tüm besyo bölümleri toplam da 400 öğrenci alıyor olduğunu var sayalım sınava ise 4 bin kişi başvuru yapıyor yani bu hususta kazanma olasılığınız %10 oluyor. Ancak bazen bazı okullar binlerce başvuru alırken bazı okullar 900-1000 kişiye sınav yapıyor hatta bu rakam daha da aşağıda da olabiliyor. 2 okul aynı tarihlerde sınav yaparsa yukarıdaki durum daha .ok ortaya çıkıyor. Herkes aynı okula sınava gidiyor ve diğer okula az başvuru oluyor ne kadar az başvuru varsa kazanma olasılığınız o denli çok olur.

Ancak sınavlara rakiplerinizden avantajlı girmek istiyorsanız YGS'den olabildiğince yüksek puan almaya çalışın, aynı şekilde lise diploma puanınızı ne kadar yüksek getirirseniz o  denli rahat edersiniz.

DAHA RAHAT KAZANMAK MÜMKÜN MÜ ?

Arkadaşlar sınavlara girerken ilk olarak okulların sınav şekillerini ve kendi vücudunuzu öğrenin neler yapabileceğinizin farkında olun. Örnek olarak koşunuz zayıfsa elemesinde ya da sınavında koşunun önemli yer olduğu okulları seçmeyin. Branşınıza güveniyorsanız branş sınavı yapan okulları seçin yanlış okul tercihi yapmayın. Unutmayın ki çalışmak kadar doğru okul seçmekte önemlidir, puanınız düşükse 2-3 aşamalı sizin fark yaratıp rakiplerinizin kötü yaptığı zaman puan farkını kapatabileceğiniz okullara gidin (kastamonu, kars vb.) puanınız yüksekse (karabük, edirne, tekirdağ vb.) okullarda sınavlara girerseniz sizler için daha rahat olacaktır. İlk olarak kendinize okulları seçin parkurlarını, sınav sistemlerini inceleyin bu okulu kazanırım derseniz o zaman çalışmaya başlayın Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın...

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. İyi günler ben 11. Sınıf öğrencisiyim az kaldı son sınıf olmama inşallah. Hedefim besyo okumak öğretmenlik bölümünü düşünüyorum bu mesleği kalben istiyorum Selçuk Üniversitesini hedefliyorum yazın fıtness da kaslarımı geliştireceğim 12 olunca da akdemisyen bir tanıdığımız var ondan destek alarak çalışacağım fakat araştırmalarıma göre branş ile alıyormuş galiba orası fakat benim hiçbir bilgim yok bir bayan olarak hangi branşı seçsem hangisi daha kolay olur bana şimdiden stres olmaya başladım sınavlarım çok iyideğil ama kötü de sayılmaz çalışmalara da başlayacağım sizce yapabilir miyim denilen kadar zor mu bir de hangi branşı seçsem sizce iş imkanları yok ortada çöpsüz sapsız dolaşıyorsunuz kazanması da kolay değil diyorlar her bir ağızdan laf çıkıyor çok kafam karışık beni aydınlatır mısınız benim ne yapmam gerek bir bayan olarak uygun mu bu meslek hedefimden şaşmalı mıyım ?

    YanıtlaSil
  2. Branşı bu kadar önemsememin sebebi sınavı ona göre yapacak olmaları ben de ona göre çalışırım diye düşündüm

    YanıtlaSil