İstanbul da Bulunan Devlet ve Besyoları

İstanbul hem metropol bir şehir olması, iş imkanları, yaşam koşulları bakımlarında besyo'ya hazırlanan öğrenciler için en büyük hedef olmakta.
Bugün İstanbul da bulunan Marmara üniversitesi ve İstanbul üniversitesi hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız.


İstanbul Üniversitesi Besyo

İstanbul üniversitesi besyo özel yetenek sınavı ile tercih önceliği bulundurmadan adayları iki farklı bölümden birine yerleştirmektedir.
Bu okula Spor yöneticiliği ve Antrenörlük bölümleri mevcuttur ve her iki bölüme toplam 20+20 : 40 bayan 20+20 : 40 erkek öğrenci yerleştirilmektedir.


Marmara Üniversitesi Besyo 

Marmara besyo 3 farklı bölüm olan Beden eğitimi ve spor öğretmenliği, antrenörlük ve spor yöneticiliği bölümlerine öğrenci alımı yapmakta adayların başvuru yapabilmek için YGS'den en az 300 puan almış olması gerekmektedir. Bu puan milli sporcular için milli olduklarını belgelemeleri durumunda 180'dir

İstanbul da Okumanın Faydaları

İstanbul milyonlarca insanın yaşadığı ülkemizin en kalabalık şehri olmakla beraber her türlü imkanında bulunduğu bir şehir bu nedenden ötürü istanbul da okumak burada okuyan öğrenciler için bulunmaz hint kumaşı niteliğindedir.
Çünkü 1. sınıf olsa dahi İstanbul da okuyan bir aday çok kolay bir şekilde spor salonlarında, okullarda, spor okullarında, dans kurslarında, havuzlarda ve bunun gibi bir çok alanda iş imkanı bulup hem okuyup hem çalışma fırsatına da sahiptirler...

Yorum Gönder

0 Yorumlar