Bursa Uludağ Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor bilimleri fakültesi 2015 yılında Beden eğitimi ve spor öğretmenliği ve bunun yanında antrenörlük bölümlerine öğrenci alımı yapmıştır.
Adayların öğretmenlik bölümü için normal lise mezunu adayların en az Ygs'den 180 milli adayların ise 140 puan almış olmaları gerekmektedir.
Antrenörlük bölümü için milli ve genel lise mezunu arkadaşların en azın 140 puan almış olmaları gerekmektedir.
Adaylar ilk olarak bir spor branşı seçmek zorundadır seçtikleri bu branştan sınava tabii tutulan adaylar sınavdan en az 50 puan aldıklarında 2. aşamaya kalmaya hak kazanırlar. 1. aşamada alınan puan 2. aşamada ele alınmamaktadır ve bir etkisi yoktur. Seçilen branşlar Artistik Cimnastik, Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Masa Tenisi, Tenis, Voleybol ve Yüzme dallarından biri olmak zorundadır.
Branş sınavında başarılı olan adaylar 2. aşamaya girmeye hak kazanırlar.
adaylar 2. aşamada aşağıda belirtilen testlerde birini seçip sadece o testten sınava tabi tutulmaktadırlar.

1. 30 metre Sürat Testi

Bu sınavda adayların sınavdan puan alabilmeleri için 4.80 ve altında bayan adayların ise 5.30 sn ve altında koşmaları gerekmektedir. Her adayın 2 deneme hakkı bulunmaktadır.

2. Dayanıklılık Sınavı

Bu testte adayların mekik koşusu yapmaları istenmektedir adayların puan alabilmek için erkekse en az 80 bayansa 50 mekik koşmuş olmaları gerekmektedir.

3. Kuvvet Testi

Adaylar dinamometre ile performansları belirlenir. Puan alabilmek için erkeklerin 75 kg üzerinde bayanlarda 45 kg üzerinde değer yapmaları gerekmektedir..

Yorum Gönder

0 Yorumlar