BESYO Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

1. Besyo 4 yıllık bir bölümdür.

Çoğu insan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu içerisinde geçen ''Yüksekokulu'' ibaresinden dolayı 2 yıllık bir bölüm diye düşünürler lak
in besyo 4 yıllık bir bölümdür.

2. Torpil Her Üniversite de Gereklidir

Torpil olmadan Besyo kazanılmaz gibi cümleler çoğu zaman insanların şevklerini kırmakta ve hedefleri hakkında olumsuz düşünmelerini sağlayan cümlelerden biridir ancak çoğu üniversite yetenek sınavlarının sonuçlarını fotosel eşliğinde salisesi salisesine tutup branş sınavı ya da koordinasyon sınavlarının puansal ve saniyesel sonuçlarını üniversitelerinin ana sayfalarında yayınlamaktadır. Bundan dolayı bu tür söylemlere kulak asmamanızı öneririm.

3. Lisanssız Öğrenci Besyo Kazanabilir 

Bu bölüm hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşlar besyonun lisans olmadan alım yapmadığını düşünüyor olabilirler.
Bazı okullar Lisans yani özgeçmişe göre öğrenci alımı yapıyor olsa dahi bir çok üniversite de lisans kuralını ön plana almamaktadır.
Kocaeli, samsun, bartın, edirne gibi bir çok üniversite de lisansınız olmadan sınava girebilir ve beden eğitimi spor yükokulunu kazanabilirsiniz.

4. Her Besyocu Öğretmen Olacak

Besyo bölümü Beden eğitimi öğretmenliği, Antrenörlük, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği gibi bölümlerden oluşmaktadır. Öğretmenlik bölümü bakıldığı zaman en devlet okullarında çalışma fırsatından dolayı en avantajlı bölüm gibi duruyor olsa da kpss aşamasını da unutmamak gerekir.
İyi bir dil öğrenip tatil bölgelerinde çalışan rekreasyon mezunları bir öğretmenin bir yıllık maaşını 3 ayda kazanbilirler. Antrenörlük mezunu bireyler mesleklerini iyi icra edip aynı şekilde güzel paralar kazanabilirler. Spor Yöneticiliği bölümü mezunları da profesyonel spor klüplerin de iş bulup güzel paralar kazanabilme şansına sahip olurlar.

5. Düşük Puanla Kazanbilirsin - Kazanmak Çok Basit

Besyo'ya her sene katılım artmaktadır evet bazı üniversiteler 140 ygs puanı ile başvuru alıyorlar lakin 140 puan ile kazanma şansı çok düşüktür. Adaylar 140 puanla kazanmak için rekor kırmaları bile yeterli olmayabilir. 2015 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Besyo özel yetenek sınavına 6162 aday başvurmuştur. Bu adayların sınavlar yaptığı saniyesel derece kadar Ygs ve Aobp da çok önemlidir.
Kazanmak sanıldığı kadar kolay değildir. Adaylar 3 gün aralıklarla üniversite sınavlarının çakışması sonucunda başka şehirlerde binbir zorluk yaşayıp 3 günde 2 farklı sınava girmek zorunda kalabilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar