Beden Eğitimi Öğretmeni Nasıl Olunur ?

''Beden eğitimi öğretmeni olmak kimi insanlar için çocukluk hevesinde ilkokul sıralarında hocalarının ''ileri de ne olmak istiyorsun ?'' sorusunun cevabı olsa da daha sonra bu çocukluk hevesi bir tutkuya dönüşüp bir hayat felsefesi olabilmektedir'' diyerek giriş yapmak istiyorum.

Beden eğitimi öğretmeni olmak için başka bölümlerdeki gibi sadece LYS ya da YGS tercihleri ile başvuru yapılmamaktadır. Beden eğitimi öğretmeni olmak isteyen adaylar ilk olarak liseyi bitirmeli ve YGS'ye girmek zorundadır, ardından her üniversitenin kendi isteği ile yaptığı özel yetenek sınavlarına girip bu bölümü kazanabilirler bu konuyu biraz daha açmamız gerekirse...

Bir aday eğer bu mesleği istiyorsa ilk başta yüksek öğretime geçiş sınavına girmiş olması gerekmektedir. Beden Eğitimi öğretmenliğini diğer öğretmenlik bölümlerinden ayıran temel faktör Özel yetenek sınavı ile alım yapıyor olmasıdır. Her üniversite kendi düşünceleri doğrultusunda bir yetenek sınavı yapmaktadır. Sınav tarihleri üniversitelerin sitelerinden takip edilmelidir. Adaylar ilk başta istediği okul için ya okula gidip şahsi ya da internet üzerinden başvuru yaparlar bunun ardından yetenek sınavına tabi tutulurlar adaylar YGS puanı, AOBP, Yetenek sınavı puanı ve milli olma durumuna göre başarılı olmaları durumunda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazanabilirler.

4 yıl boyunca eğitim alan öğrenciler bu 4 sene sonunda beden eğitimi öğretmeni olarak okullarından mezun olurlar. Mezun olan adaylar özel okullarda direk ücretli öğretmenlik yapabilirler devlet okullarından çalışmak isteyen mezunlar ise KPSS'ye girip yeterli puanı elde ederlerse atama alarak devlet okullarında öğretmenlik yapmaya hak kazanırlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar