180 Puanla Besyo Kazanılır mı ?

Aslında bir çok insanın barajı geç kesin kazanırsın deyip 290-300 puanlı öğrencinin bile kazanamadığı olduğu gerçeği ile merhaba demek istiyorum.
Genel olarak sporcu adaylar antreman, maç, okul, dershane dörtgeni arasında gelip giderken yoğun antreman ve maç programı neticesinde bedenleri yoruluyor pek fazla ders çalışamıyor ağır idmanlar sonunda ise dersi pek anlayama biliyor. Bunun neticesinde ygs''den düşük puan alma durumu ile karşı karşıya geliyor. Çoğu aday barajı bile geçememe durumu ile  kaygı duymaya başlıyor ve 180 puan alsam kazanabilir miyim diye soruyor.
Cevabı ise evet fakat zor....

Sınavların başlangıç puanına etkiden bulunan ygs puanını düşük olması adayların özgeçmişi olmayadan ya da sağlam bir geçmişi olmaması, sınav performansı ve doğru kurs ile okul seçimi  gibi unsurlar düşük puanlı olsa dahi kazanıp kazanamayacağını ortaya çıkaran nedenlerdir.

Örneğin bir aday 180 puan alarak doğru okul seçip sınavda tam performansını sergilerse elbette kazanabilmektedir. Eğer milli ya da sağlam bir öz geçmişiniz yoksa öğretmenlik bölümünü kazanmak çok çok daha zordur. Fakat güzel bir öz geçmişiniz varsa öğretmenlik dahil tüm besyo bölümlerini kazanabilirsiniz.
Öz geçmişi olmayan adayların ise aşamalı ya da branşlı okullara girmesini öneririz.
Eğer sınavda üst düzey bir performans sergilerseniz öz geçmişiniz olmadan sizde 180 puanla kazanma şansını yakalabilirsiniz.
180 puan alan adayların öğretmenlik için şansları düşük olsa da antrenörlük, rekreasyon ve yöneticilik bölümleri için iyi bir sınav performansı ile kazanmaları mümkündür.

Yorum Gönder

0 Yorumlar